The Anderson Drive – SEAFOOD GRILL BERLAMBAK DI KL !

Hai geng cari makan! ๐Ÿš€ Saya ingatkan, semua tempat dekat KL saya dah pergi tapi baru-baru ni, saya terjumpa satu hidden gem. Cuba bayangkan ni: saya tengah kat tengah bandar, tapi rasa macam berkhemah tepi laut, dikelilingi hutan. ๐Ÿ•๏ธ Tak, saya tak gila, dan ni bukan saya tipu. Selamat datang ke The Anderson Drive! ๐ŸŒ†

The Anderson Drive, Jalan Ampang

The Anderson Drive ni bukan saja pasal makanan. Ambiance dia umpama sedut udara hutan segar… kat tengah KL! Dengan tempat duduk luar dan vibe campsite hutan marin, macam mini percutian tanpa keluar KL. Dan yang paling best? Tak ada pasir kat kasut korang! ๐Ÿ–๏ธ๐Ÿ‘Ÿ

Ha, sekarang jom cakap pasal makanan! ๐Ÿฝ๏ธ Menu The Anderson Drive ni memang impian pencinta seafood. ๐Ÿฆž๐Ÿฆ๐ŸŸ

Seafood Bucket

First off, ada Seafood Bucket. Ni bukan bucket biasa; ni macam treasure trove hasil tangkapan laut yang paling fresh, dihidangkan terus kat meja korang. Macam jumpa pot of gold kat hujung pelangi, tapi yang seafood dan dalam bucket! ๐ŸŒˆ๐Ÿ€๐Ÿฆ€ Korang boleh enjoy lepak dan grill semua ni. Tapi, kalau nak minta orang situ grillkan pun boleh.

Miang Pla with Grilled Saba Fish

Selain tu, ada Miang Pla dengan Grilled Saba Fish. Kalau korang tengah tertanya-tanya apa benda tu, jangan risau, bukan korang sorang je. Tapi percayalah, lepas korang rasa sikit hidangan Thai tradisional ni, korang akan tertanya-tanya mana benda ni selama ni! ๐Ÿ ๐Ÿƒ๐Ÿคค

Slipper Lobster Tomyam

Dan jangan lupa Slipper Lobster Tomyam. Saya tak pernah tengok lobster pakai selipar, tapi kalau pakai selipar boleh buat dia sedap macam ni, saya rasa kita boleh start brand fesyen baru! Sup ni pedas masam. Memang kena lah dengan selera saya! ๐Ÿ’ƒ๐Ÿฒ๐Ÿฆž

The Anderson Drive Special Sauces

Yang paling menarik adalah The Anderson Drive Special Sauces. Ada tiga jenis sos istimewa mereka. Dengan ramuan rahsia, sos-sos dia enhance rasa makanan, buatkan rasa tu menari-nari kat lidah korang. Susah la nak lupa. ๐ŸŽฉ๐Ÿ”ฎ๐ŸŒถ๏ธ

Kesimpulannya, kalau korang tengah cari tempat makan yang lebih dari sekadar makan, singgahlah kat The Anderson Drive. Di sini syurga pencinta makanan, ada vibe healing, dan extravaganza seafood rolled into one. Just remember, tak payah bawak barang camping! ๐Ÿ•๏ธ๐Ÿšซ๐Ÿฝ๏ธ๐ŸŽ‰ hihi

Lokasi: 

๐Ÿ“The Anderson Drive Smoke & Grill

3A Jalan Anderson Drive Ampang Hilir, Off, Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

๐Ÿ“ฒ Facebook: https://www.facebook.com/theandersondrivesmokesgrill/

๐Ÿ“ฒ Instagram: https://www.instagram.com/theandersondrive/

Mr. Churros – CHURROS PALING KETAGIH DI ABAD INI!

Apa khabar, semua! ๐Ÿ™Œ Dah ready belum? Ready untuk apa? Kena la ready sebab saya nak perkenalkan korang dengan churros paling ketagih sekali. Betul tu, kita tengah bercakap pasal Mr. Churros. Slogan dia? “The most addictive churros in town” Dan percayalah, diorang tak tipu! ๐Ÿ˜Ž

Mr Churros, Danau Kota

Jom kita borak pasal churros viral ni. Ini bukan churros biasa-biasa je tau. Oh tidak, churros ni adalah satu pengalaman yang sangat โ€˜ooohhh yeahhโ€™ ๐Ÿด Setiap gigitan tu memang nikmat! Bayangkan: churros yang rangup di luar, gebu di dalam, dan masih rangup walaupun lepas 2-3 jam. Bila craving, boleh masuk mimpi makan churros ni? ๐Ÿ˜

Tapi tunggu, ada lagi point penting nak bagitahu! Setiap churros ni datang dengan pilihan tiga sos dipping: Premium Beryl’s Milk Chocolate, Premium Caramel, and Premium Beryl’s Dark Chocolate.  Korang boleh cuba sendiri mana satu favourite korang. Untuk saya, saya paling suka Premium Caramel. Dan percayalah, sekali korang rasa, korang akan datang lagi, lagi dan lagi. Bak kata Hael Husaini, โ€œTERASA DIRI INI BAGAI SUDAH DIJAMPI!โ€ hihihiโ€ฆ ๐Ÿคค

Sos Dipping

Sekarang, mungkin korang fikir, “Dekat mana nak dapat ni” Jangan risau, Mr. Churros ni ada banyak lokasi dan conceptnya macam grab-and-go. ๐Ÿš— Sama ada korang tengah lunch break, tengah jalan-jalan jemput anak balik sekolah ke atau tiba-tiba craving benda manis, Mr. Churros memang ngam untuk korang. Macam ada kawan setia yang sentiasa ada bila korang perlukan… cuma โ€˜kawanโ€™ yang ni korang boleh suap masuk mulut dan sedap! ๐Ÿคค

Jadi, kat mana korang boleh cari churros ajaib ni? Google saja “Mr. Churros Near Me,” dan korang akan jumpa gerai terdekat dalam sekelip mata. Macam cari harta karun, tapi hartanya churros dan senang nak cari! ๐Ÿ—บ๏ธ Jadi, apa lagi yang korang tunggu? Pergi dapatkan churros di Mr. Churros. Dan ingat, kalau ada orang tanya kenapa korang makan churros untuk kali ketiga minggu ini, jawab je, “Saya belanja member” ๐Ÿฝ๏ธ Selamat menjamu selera! ๐ŸŽŠ

Lokasi: 

๐Ÿ“Mr. Churros

Danau Kota, Jln 1/23e, Taman Setapak Indah, 53100 Kuala Lumpur

Mereka ada 46 Cawangan di seluruh Negeri, korang boleh Google Mr.Churros near me untuk tahu cawangan yang paling dekat dengan korang!

๐Ÿ“ฒ Website: https://mrchurros.com.my/

๐Ÿ“ฒ Facebook: https://www.facebook.com/mrchurrosofficial/

๐Ÿ“ฒ Instagram: https://www.instagram.com/mrchurrosofficial/

๐Ÿ“ฒ TikTok: https://www.tiktok.com/@mrchurrosofficial

Kawe nok make nasi kerabu…

Hari ni saya nak tunjukย korang video sayaย cari nasi kerabu sangat sedap di KL. Saya juga cuba “kecek kelate” (cakap loghat Kelantan)

Antara nasi kerabu saya pernah makan, yang ni salah satu paling sedap. Saya suka kedai ni sebab dia masih dimasak secara asal dan tradisional. Yang penting, untuk jadikan nasi warna “biru” dia tak guna perwarna, dia masih guna “bunga telang”

Korang nak tahu maklumat lanjut pasal nasiย kerabuย ni, dan tengok saya kecek kelate? Jom tengok video! Tengok di bawah ni..

p.s. Juga ada guest appearance dari seorang “minah salleh” boleh cakap bahasa melayu!