Pengalaman Saya Warded Covid-19

Bulan 7 tahun 2021 saya dan keluarga saya disahkan positif Covid-19 ๐Ÿค’

Sebab simptom sayaagak teruk, sekali dengan pneumonia dalam paru2- atas nasihat Doctor saya masuk hospital untuk rawatan. Saya juga dapat tahu saya positif denggi sekali ๐Ÿค’

Selepas 10 hari warded dalam hospital dan lagi 7 hari recover di rumah akhirnya saya survivor covid-19 ๐Ÿ™Œ

Pertama sekali Rhys nak ucap berribu-ribuan terima kasih kepada semua yang komen, mesej, call dan hantar mesej dan doa pada Rhys dan keluarga. Sokongan dan kesayangan anda semua memberi saya dan keluarga saya semangat sepanjang masa ini ๐Ÿ™๐Ÿ™โค๏ธโค๏ธ Terima kasih and thank you โค๏ธโค๏ธ๐Ÿ™๐Ÿ™

Kepada semua yang bertanya soalan pasal pengalaman saya warded Covid, saya dah buat video dan cuba jawab soalan-soalan korang ๐Ÿ™Œ

  • “Macam mana Rhys kena Covid?”
  • “Apa reaction Rhys bila tahu positive covid?”
  • “Rhys kena covid stage berapa?”
  • “Simptom covid yang dialami?”
  • “Persiapan mental yang Rhys buat bila disahkan positif covid-19”
  • “Terlintas tak pasal kematian dalam fikiran?”
  • “Rhys dah vaksin ke?”
  • Dan macam-macam soalan lagiโ€ฆ

Tengok video kat bawah untuk jawapan-jawapan sayaย ๐Ÿ™

p.s. Saya nak minta maaf kalau nampak agak penat dalam video ni. Jujur cakap saya masih belum sembuh sepenuhnya dan masih ada masalah penafasan sikit ๐Ÿ™

Soal Jawab bersama Rhys William… Bahagian 2

Haritu saya tanya โ€œAsk me anythingโ€โ€ฆ ada ramai orang hantar soalan. Dalam “ask me anything” bahagian kedua ni, saya cuba lagi sekali jawab soalan-soalan anda sebaik mungkin..

  • Rhys dah masuk Islam?
  • Rhys berkerja sebagai apa.. tak kan hanya review makanan?
  • Abang Rhys masih buat YouTube tak?
  • Boleh tak Rhys buat top 5 makanan melayu paling Rhys suka?
  • Suka makanan durian tak? Kenapa so many European didnt like the smell with durian?
  • Nasi lemak or fish and chips? (Soalan panas ni!)
  • From which city are you from?
  • Rhys nak stay Malaysia forever tak?
  • Bagaimana fasih berbahasa melayu? Kenapa Malaysia menjadi pilihan anda?
  • What makes you happy every day?
  • Dan beberapa soalan yang lainโ€ฆ

Tengok video kat bawah untuk jawapan-jawapan saya ๐Ÿ™‚

Ada lagi soalan-soalan orang nak tanya kepada saya? Follow saya di Facebook dan Instagram dan komen soalan-soalan anda โ€“ saya akan cuba sekali lagi jawabโ€ฆ ๐Ÿ’โ€โ™‚


๐Ÿ“˜ Klik sini untuk ebook “YouTube 3 Langkahโ€ Bagaimana anda boleh menjadi seorang โ€œYouTuberโ€

Soal Jawab bersama Rhys William

Haritu saya tanya “Ask me anything”… ada ramai orang hantar soalan, dan hari ni saya cuba jawab sebaik mungkin..

  • Macam mana Rhys mula tinggal di Malaysia?
  • Why do you like to stay in Malaysia?
  • Macam mana Rhys fasih Bahasa Melayu?
  • Apa plan jangka panjang Rhys, akan terus di Malaysia atau pulang ke England?
  • Favourite food/makanan kegemaran?
  • Makanan apa Rhys paling tak boleh telan?
  • Ada plan tak untuk Rhys buat Malaysia food travel show untuk channel TV di UK?
  • Family Rhys pernah marah tak sebab duduk Malaysia lama sangat?
  • Bila sebenarnya Rhys berkhawin?
  • Bila nak hiking semula?
  • Apa projek terbaru Rhys?
  • Dan beberapa soalan yang lain…

Tengok video kat bawah untuk jawapan-jawapan saya ๐Ÿ™‚

Ada lagi soalan-soalan orang nak tanya kepada saya? Follow saya di Facebook dan Instagram dan komen soalan-soalan anda – saya akan cuba sekali lagi jawabโ€ฆ ๐Ÿ’โ€โ™‚