Soal Jawab bersama Rhys William

Haritu saya tanya “Ask me anything”… ada ramai orang hantar soalan, dan hari ni saya cuba jawab sebaik mungkin..

  • Macam mana Rhys mula tinggal di Malaysia?
  • Why do you like to stay in Malaysia?
  • Macam mana Rhys fasih Bahasa Melayu?
  • Apa plan jangka panjang Rhys, akan terus di Malaysia atau pulang ke England?
  • Favourite food/makanan kegemaran?
  • Makanan apa Rhys paling tak boleh telan?
  • Ada plan tak untuk Rhys buat Malaysia food travel show untuk channel TV di UK?
  • Family Rhys pernah marah tak sebab duduk Malaysia lama sangat?
  • Bila sebenarnya Rhys berkhawin?
  • Bila nak hiking semula?
  • Apa projek terbaru Rhys?
  • Dan beberapa soalan yang lain…

Tengok video kat bawah untuk jawapan-jawapan saya 🙂

Ada lagi soalan-soalan orang nak tanya kepada saya? Follow saya di Facebook dan Instagram dan komen soalan-soalan anda – saya akan cuba sekali lagi jawab… 💁‍♂

Mat Salleh Cari Makan di Astro Naura CH109

Mungkin ramai orang tak tahu, tapi sejak 2017 saya ada buat video makan-makan di seluruh Malaysia untuk YouTube.

Dari selatan ke utara kami dah buat lebih dari 100 video dan kebanyakkan tentang makanan-makan tradisional Malaysia. Video-video ni juga dihasilkan bawah nama siri “Mat Salleh Cari Makan” (yang ambil nama dari blog saya ni hehe)

Walaupun masa buat video memang niat untuk terbitkan di YouTube sahaja, sekarang video-video tu akan tayang di Astro Naura 🤩

Bermula 10hb Mac 2021 boleh tonton “Mat Salleh Cari Makan” di Astro Naura CH109.

Rasa speechless tau, sebab pada masa mulanya buat video memang buat untuk fun sebagai hobi sahaja – tak sangka satu hari nanti akan tayang di TV hehe

Nah, boleh tengok trailer kat bawah ni 💁

Rhys William “hilang” accent British.. biar betul?

Sebelum saya jadi “mat salleh cari makan” saya “london boy kurus jambu”🤣

Orang tanya “Rhys accent London you dah hilang ke?” Inilah buktinya… accent memang hilang dah 😅

Video dari tahun 2010 bila saya masuk dokumentari BBC masa saya tengah belajar dan kerja part-time. Masa tu saya baru umur 18 tahun…

Sekarang suara saya tak bunyi macam tu lagi kot 🤣😅

Faham tak apa saya cakap dalam video kat bawah tu?