Tempat Makan Menarik di Alor Setar

Berakhir sudah short trip πŸš— saya ke Alor Setar, Kedah. Nak tahu tak saya makan dekat mana lagi di sana? πŸ€” Boleh save awal-awal info ni untuk kegunaan korang ke sana nanti πŸ“²

Jom kita start πŸ‘‡πŸ»

1. πŸ“ Petronas Tg Bendahara

Tempat WAJIB Rhys akan pergi untuk cari sarapan adalah di πŸ“Petronas Jln Tg Bendahara πŸ’― Ada banyak sangat option sarapan di sini dari kuih-kuih ke makanan berat. πŸ™ŒπŸ»\

2.πŸ“ Kafe Adik Abang

Dekat sini, SEMUA lauk ada. Haa… Saya berani cakap macam tu sebab ada banyak sangat pilihan lauk. Port nasi berlauk yang memang wajib pergi. Tapi, bagi saya yang istimewa dekat sini adalah Gulai Batang Pisang πŸ’―

3. πŸ“Iman Koeyteow Kerang

Koeyteow dekat sini memang berhantu. Asyik teringat-ingat je walaupon saya dah balik. Apa taknya, owner sendiri yang masak tau. Tapi, kali ni saya cuba pula Keoyteow Udang Besar 🍀 Tetap padu πŸ‘

4. πŸ“Nasi Kandar Yasmeen

Nasi Kandar ni one of my favourites. 🀀 Layan betul tau.. Bau nasi tu pon dah menaikkan selera. Yang paling penting, kena ambil ayam goreng tu. Panas-panas dengan crispy lagi.. fuhhh

Author: Rhys William

Hai nama saya Rhys William. Blog ni pasal bila saya jalan2 di Malaysia dan bila saya nak cari makanan yang sedap :-)