TOP 5 Makanan di TASEK, KotaSAS

Makanan di TASEK, KotaSAS

Sejak akhir-akhir ni, saya selalu ke pergi ke πŸ“TASEK, KotaSAS. Boleh kata semua kedai makan dekat situ saya dah sampai dan makan. Dan harini, saya nak share TOP 5 Makanan di πŸ“Food Court TASEK.

1. Cendol Kepal Durian Pulut (AJA’S DOME CAFE) 🍧

Kombinasi yang cukup lazat! Kemanisan durian di campur dengan cendol yang sejuk dan berlemak tu berjaya menambat hati saya. Tambah lagi kepuasan dengan pulut tu, SEMPURNA!

2.Satay Ayam dan Daging (SYUK SATAY) πŸ—πŸ–

Satay ni dibakar panas bila korang order. Ada juga satay kambing tau! Jadi, sampai meja pon masih panas! Makan pula dengan kuah kacang yang pekat. Kalau rasa tak kenyang, boleh order nasi impit lebih sikit. πŸ‘

3. Yee Mee Ayam Cendawan (SIZZLING & CLAYPOT) 🍜

Kalau korang minat Sizzling, boleh juga cuba di sini. Meletup letup kuah tu bila sampai ke meja saya. Kuahnya pun tak kedekut. Sama juga dengan lauk dan sayur dalam tu! Berselera saya makan dan habiskan πŸ”₯

4. Nasi Lemak Sambal Kerang dan Ayam Goreng (CITARASA CIK NA) πŸ›

Apa yang special dekat sini adalah sambal kerang dia. Dia masak bila korang order je tau! Jadi, boleh rasa kerang yang fresh tu. Saya tambah juga ayam goreng untuk lagi padu!

5. Bakso Beranak (PENYET) πŸ§†

Haaa. Gemok betul bakso ni. Besar macam penumbuk πŸ‘ŠπŸ» saya pon ada. Dalam bakso tu, ada isi lagi bakso bakso kecil dan telur! Ni kalau masih lapar lepas makan, tak tahu laaa… πŸ˜‚

Author: Rhys William

Hai nama saya Rhys William. Blog ni pasal bila saya jalan2 di Malaysia dan bila saya nak cari makanan yang sedap :-)