Benafee Seri Alam – MAKANAN FANCY RM 4.00 JE?

Banafee Seri Alam

Kawasan sekeliling yang tenang dan nyaman
Kawasan sekeliling yang tenang dan nyaman

Hai korang!! Nak tanya niiii!! dah pernah singgah restoran Banafee Seri Alam tak? Kalau belum, memang rugi lah sangatla wei! Tempat ni memang gem la, bukan setakat sedap giler, harga pulak memang murah gila! Macam tak kena gaya, tempat premium tapi harga murahh!! πŸ’ŽπŸ€‘

Hidangan makanan RM4.00 sepinggan
Hidangan makanan RM4.00 sepinggan

Yang paling tak boleh difikirkan di benak fikiran, bayangkanlah korang boleh dapat aglio olio crispy, mehoon goreng kampung yang power giler, ke ayam chop crunchy semua dekat RM4.00 je! Masuk akal tak? Tapi jangan risaulah, walaupun murah, kualiti dia memang tiptop, 7.5/10 minimum tau! πŸ‘ŒπŸœ

Set Claypots bersama nasi putih dan ulam
Set Claypots bersama nasi putih dan ulam

Makanan terlalu ringan dan tak kenyang? Usah dibimbang, makanan yang berat dan kenyang juga adaa!! Diorang juga ada menu claypot macam asam pedas yang masam pedas sangatlah kena dengan tekak saya, tak terlalu masam, tak terlalu pekat tapi bila makan dengan nasi panassss, teranggkatttt!! Selain itu, ada juga claypot kari kepala ikan yang pekat melikat, rasa rempah yang cukup, ikan yang fresh dan manis lagii guyss!! Dan satu lagi claypot yang sangat sedap iaitu ayam lemak nogori yang creamy sampai meleleh air liur. Semua sampai kat meja panas-panas, memang puas hati lah wei! πŸ₯˜πŸ˜‹

Minuman istimewa di Banafee Seri Alam
Minuman istimewa di Banafee Seri Alam

Korang kalau dah sampai ke kedai tu, saya nak pesan juga jangan lupa order air shake dan mocktail. Sedap gila weyhh! Tambah tambah pulak dengan cuaca sekarang yang panas menyengat ni, memang mendinginkan tekak yang kehausan air yang manis dan sejuk. Dan juga memang sesuailah nak bagi sejuk kat tekak lepas makan pedas-pedas tadi. 🍹🌞

Jadi disini ingin saya tekankan dan saya simpulkan dan saya tegaskan kepada para pembaca dan pengikut saya, amboi berpuitis. Jadi kalau korang cari tempat makan sedap, murah, dan best gila kat Seri Alam, memang Banafee ni pilihan nombor satu lah! Pergi je lah cuba, memang takkan menyesal, tau! πŸ‘πŸ˜‰

Lokasi:

BANAFEE SRI ALAM

πŸ“Bandar Baru Seri Alam, 81750 Masai, Johor

πŸ“² Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550478653100

πŸ“² Instagram: https://www.instagram.com/banafeeserialam/?hl=en

Club Cari Makan: Makan Tanpa Henti dengan FREE 30-Day Trial!

πŸŽ‰Kami teruja nak share berita menarik dengan korang.Β 

Kalau korang follow Club Cari Makan (CCM), πŸ˜‹Β  mesti korang tau yang kami ni suka share keseronokan makan-makan dan makanan yang sedap-sedap, menyelerakan dengan semua. Kali ni, CCM nak bagi korang lagi satu benda yang best!

Jom join FREE 30-Day Trial Membership kami! πŸ”₯

Ye, ini bukan cobaan, ini betul-betul!πŸ’₯ CCM nak bagi korang free subscription selama 30 hari untuk korang explore semua benefits yang korang boleh dapat bila join club eksklusif ni.

Jom grab chance ni sementara peluang ada. 🀩 DAFTAR JADI MEMBER sekarang di website: carimakan.my

Dapatkan Diskaun 10% Untuk Setiap Bil!

Imagine korang boleh dapat diskaun 10% untuk setiap bil korang bila korang makan kat mana-mana partner restaurant CCM. 🀯 Memang win gila! Tak kira korang nak makan pasta creamy ke kari pedas, kita cover untuk meal breakfast, lunch, dinner!

Tapi Tunggu, Ada Lagi!

Menjadi ahli CCM bukan saja tentang diskaun (walaupun kami akui, diskaun kami memang terbaik). βœ… Jom tengok apa lagi yang korang boleh dapat:

1. Menang Voucher & Hadiah πŸŽ‰: Setiap bulan, korang boleh menang voucher menarik dan makan free dengan ahli CCM yang lain. Siapa cakap tak ada free meal juga?

2. Group Komuniti Eksklusif Ahli πŸ’¬ : Dapatkan info terkini tentang dunia food kat group komuniti eksklusif kami. Dapat latest update untuk korang jadi yang terawal grab promo-promo the best!

3. Jemputan Eksklusif πŸ† : 

Jadi tetamu kehormat untuk launchings restaurant dan review food. Rasai sendiri kelazatan makanan yang terbaru sebelum orang lain!

4. Tawaran & Promosi Terbaik πŸ”₯ : Dapatkan tawaran dan promosi paling menarik dari partner restaurant kami. Beat the crowd dan nikmati makan sedap-sedap!

5. Bersembang & Makan-makan πŸ‘« : Sertai gathering kami dan berkawan dengan orang yang sama minat dengan korang tentang food. Sambil makan, sambil borak. Syok juga!

Dah ready ke nak rasa benefit jadi ahli CCM ni? Dengan FREE 30-day trial, korang tak rugi apa-apa. Tak payah fikir panjang, jadi je member dan enjoy dulu.Β 

DAFTAR sekarang di carimakan.my

Jom, kita serbu, nikmati diskaun dan enjoy setiap meal!

Port makanan BrazilΒ  di Singapura!

Dekat Singapura pun ada port makanan Brazil?! Saya berkesempatan untuk singgah dan cuba sendiri restoran masakan makanan diterbangkan dari Brazil yang memang padan dengan citarasa sayaΒ  saya geng! πŸ˜‹ Ini adalah kali pertama saya mencuba makanan yang didatangkan khas dari Brazil, dekat Singapura pun ada hehe πŸ“ Di Casa Brazilia ni pelbagai menu makanan Brazil ada tau! Kawasan restoran ni pun selesa dan staff pun memang friendly! πŸ˜βœ…. Semua menu dekat sini memang menarik untuk korang cuba!

Casa Brazilia, Singapura

Kalau korang teringin nak rasa sendiri makanan yang dari Brazil ni, korang pun tak perlu susah-susah terbang ke Brazil hehe ✈️ sebab dekat Singapura ni pun dah ada port restoran Brazil seperti Casa Brazilia ni.πŸ˜‹πŸ½οΈ Bahan masakan yang digunakan dekat restoran ni memang semuanya berkualiti dan segar πŸ₯“πŸ₯©πŸ– Jadi, memang dapat rasa kesegaran daging yang digunakan dan memang puas hati! πŸ₯°πŸ’―

Menu yang ada dekat Casa Brazilia ni mesti buat korang tertarik sekali untuk cuba sebagai kali pertama untuk makan makanan dari Brazil ni! Saya ada pesan TIGA jenis dari restoran ni πŸ‘‘

MAIN DISHπŸ‘‘
Brazilian Barbeque Cut

  • Chicken Bone In
  • Garlic Beef
  • Picanhas
  • Fillet Mignon
  • Beef Hump
  • Lamb Leg Bone In
  • Beef Rump Cap
  • Barbequed Pineapple
  • Chicken Hearts
  • Smoked Duck
  • Butter Fish

Brazilian Dessert

  • Papaya Creme de Cassis
  • Brigadeiro

Brazilian Sides
-Goat Cheese Crostini

  • Empanadas

Brazilian Compliments

  • Grilled Lettuce
  • A Soup At Brazil
  • Garlic Rice
  • Caprese Salad
  • Barbecue Garlic Bread

Menu lain pun ada geng dekat sini untuk korang cuba. Harga pun memang puas hati dengan portion dan rasa makanan itu sendiri!

1️⃣Menu yang pertama saya cuba di Casa Brazilian ialah Brazilian Barbeque Cuts, ini adalah antara menu wajib cuba kalau makan delta restoran ni πŸ₯“πŸ₯©πŸ– Paling menarik sekali staff sendiri yang akan potong daging di meja makan saya sendiri 🀩⚑ Bila makan je daging Brazilian Barbeque Cuts ni terus jatuh cinta sebab daging memang padat dan segar πŸ˜‹πŸ½οΈ Pelbagai jenis cuts untuk korang pilih dalam menu ni!

Casa Brazilian Barbeque Cuts

Menu yang kedua 2️⃣ pula, ini pun adalah menu yang mesti cuba di restoran ni. Saya pesan antara menu untuk Brazilian Sides 🍹🍹 Sides yang saya pesan ini ialah Mocktail: Brazilian Pina Colada dan Rio Carnaval. Sejujurnya, kedua-dua menu ni bila korang rasa memang dapat rasa segar dan berkrim! πŸ’― 🀀 Tak dinafikan, semua jenis menu dekat Casa Brazilia ni wajib cuba kalau singgah ke sini!

Brazillian Sides

Menu yang ketiga saya cuba ialah Brazilian Compliments. Menu kali ini memang kaya dengan rasa yang saling melengkapi ✨ Memang banyak jenis makanan dalam satu set Compliments ni sendiri. Dapat ras tekstur yang padat dan memang puas bila makan menu ni πŸ‘ŒπŸ» Kalau korang berkesempatan untuk singgah ke Singapura, boleh cuba menu yang saya syorkan ni sebab memang berbaloi untuk cuba!πŸƒ

Brazilian Compliments

Pada pendapat peribadi saya, menu yang saya cuba di Casa Brazilia ni memang berbaloi sebab dapat merasai makanan dari Brazil sendiri di Singapura sahajaπŸ‘πŸΌIni adalah antara makanan yang saya recommend dan menu yang lain patut cuba.🍲 Bila dapat makan makanan yang sedap dan segar, hati pun senangπŸ₯˜πŸ₯—! Korang memang wajib datang untuk makan di Casa Brazilia ni! πŸ«±πŸ»β€πŸ«²
Lokasi:

CASA BRAZILIA
πŸ“25 Teo Hong Road, 088333, Singapore

πŸ“² Facebook: Casa Brazilia
πŸ“² Instagram: @casabrazilia_sg
πŸ“² Website: https://casabrazilia.sg
πŸ“² Contact: +65 8764 5552