3ffy’s – PORT BREAKFAST BRUNCH ALA WESTERN MANTAP !!

Hai korang! πŸ™Œ Saya baru je terjah satu lagi hidden gem di Glenmarie, Shah Alam. Nama dia 3ffy’s Restaurant, sebuah kafe yang menghidangkan menu sarapan pagi dan brunch sepanjang hari. Tapi tunggu dulu, bukan calang-calang brunch spot ni. Diorang ada latte art yang colourful dan fusion flavour Malaysia yang innovative, confirm korang akan rasa teruja! πŸ’ƒπŸ•Ί

3ffy’s, Glenmarie Shah Alam

Masuk ke 3ffy’s ni rasa macam masuk tempat lain. Vibe dia tu memang unik dan tersendiri. Warm dan inviting, korang juga boleh tengok live barista buat masterpiece dalam latte korang β˜•οΈπŸŽ¨. Staff dia friendly dan tempat dia chill sangat. Sesuai untuk korang bersantai sambil makan makanan yang sedap sedap.Β 

Jom saya tunjuk apa saya makan!

Egg Bolognese

🍳πŸ₯“ Imagine Egg Bolognese yang classic, tapi dengan twist. Korang boleh pilih antara Chicken Toast Slice atau Beef Bacon. Macam disuruh pilih antara nak dapat sejuta ringgit cash ke cek. Either way, korang menang sebab dua dua pon pilihan yang tepat! Telur dia dimasak sampai perfect, dan sos Bolognese dia sedap gila, sampai korang akan terfikir, β€œkalau boleh, macam nak minta resepi”.

Seafood Spaghetti

🍝🦐 Menu ni macam surat cinta dari lautan.. Bukan dari Starla.. Hihi Setiap helaian spaghetti dia perfect coated dengan sos yang penuh dengan rasa seafood yang fresh. Macam menyelam dalam laut, tapi instead of berenang, korang tengah makan, dan trust me, it’s a lot more fun and less salty. Siap ada dua udang besar jadi topping atas dia. Portion pon besar!

Peanut Butter Banana Pancake

πŸ₯žπŸŒ Ni superhero pancake. Dia datang untuk selamatkan korang dari breakfast yang boring dan snacks yang tak sedap. Pancake yang fluffy, peanut butter yang creamy, dan pisang yang manis, trio yang lebih iconic dari Three Musketeers. Menu yang indulgent dan satisfying, macam tengok favourite show korang kat Netflix on a Sunday. Paling tak boleh lupa la menu ni!

Selain tu, ada banyak lagi menu item menarik macam Pizza Stack. πŸ•πŸ₯ž Imagine pizza and pancake ada baby. Tu la Pizza Stack. Dish yang fun, quirky, dan Instagrammable. The Eggmond pun the best jugak. Macam macam la ada. Korang kena try sendiri! Serious tak tipu!Β 

3ffy’s Restaurant bukan saja kafe; dia brunch haven, latte art gallery, dan semestinya akan jadi hangout spot kegemaran korang lepas ni, semua dalam satu. Dia tempat yang food, art, dan good vibes come together untuk create dining experience yang sama fun macam rollercoaster ride 🎒. Setiap kali datang, boleh cuba lain-lain menu menarik. So, next time korang kat Glenmari Shah Alam, make sure singgah 3ffy’s. Nanti jangan lupa ambil gambar dan tag saya! πŸ“ΈπŸŒˆ

Lokasi:

πŸ“3ffy’s

First Floor, 3, Jalan Peniaga U1/34, Hicom-glenmarie Industrial Park, 40150 Shah Alam

πŸ“² Facebook: https://www.facebook.com/ThreeffysMy

πŸ“² Instagram: https://instagram.com/threeffysmy?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

πŸ“² TikTok: https://www.tiktok.com/@threeffysmy?_t=8e95VfnEbB3&_r=1