Wednesday Rice?.. Vlog Kota Bharu (Bahagian 2)

Ewa ewaโ€ฆ ewa buleโ€ฆ.. ๐Ÿช๐ŸŒ

Bahagian 2 โ€œRhys dan Family Vlogโ€ ke Kota Bharu Kelantan.

Bersempena “Cuti Krismas” Rhys dan family merentas ke Kota Bharu, Kelantan. Misi kali ini bukan saja untuk berjalan-jalan, tapi juga untuk menikmati pelbagai jenis makanan yang sedap dan popular di Kelantan. Memandangkan hari ini hujan lebat, cuaca tak mengizinkan kami naik bot seperti plan asal, jadi tak apa – masih banyak aktiviti-aktiviti boleh buat ๐Ÿ˜ƒ

Juga nak pergi rasa makanan kegemaran Rhys di Malaysia “rice to wednesday” (Nasi Kerabu ๐Ÿ˜‹)

Boleh tengok bahagian satu sini: https://fb.watch/2GLWVQntjj/โ€‹

๐Ÿ™ Ribuan terima kasih kepada Issey – Guide Semutar tolong uruskan aktiviti-aktiviti Rhys di Kelantan.
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLdu3LW4wVP4iXIJncFVv3w
IG: https://www.instagram.com/issey_guidesemutar/โ€‹

๐Ÿ“Senarai lokasi dalam video:

Ayang Cafe
4652, Jalan Masjid Langgar, Kampung Langgar,
15200 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/Fh3NVCd58CgLk1218โ€‹

Collectibles Museum
Lot 1318 Taman Koperatif Tanjung Chat, Jalan Wakaf Mek Zainab,
Tanjung chat, 15300 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://g.page/collectiblesmuseum?shareโ€‹

Singgora Homestay
(tiada terima walk-in. Digalakkan call sebelum datang untuk buat tempahan)
Lot 860 Kg Air Deras Jalan Tengku Maasum Mukim Padang Enggang Pasir Hor,
Lorong Masjid, 15150 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/4FQdamWV65tdDa3H7โ€‹

Nasi Kerabu Pulau Belacan
Kawasan Perindustrian Mara,
16100 Pengkalan Chepa, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/a13M2BLbhH7TwNJ57โ€‹

Leo Cuba Budu?.. Rhys dan Family Vlog Episode 3

Dah lama nak bawak family jalan-jalan dan makan-makan di Kelantan.. Akhirnya dapat hehe

Selamat datang ke lagi satu episode โ€œRhys dan Family Vlogโ€.

Bersempena “Cuti Krismas” Rhys dan family merentas ke Kota Bharu, Kelantan. Misi kali ini bukan saja untuk berjalan-jalan, tapi juga untuk menikmati pelbagai jenis makanan yang sedap dan popular di Kelantan. Juga nak bagi Leo dan Isteri Rhys cuba makan “budu” – agaknya mereka boleh telan tak hahaha

Nak tahu apa aktiviti Rhys dengan family buat? Jom tengok vlog ni..

๐Ÿ™ Ribuan terima kasih kepada Issey – Guide Semutar tolong uruskan aktiviti-aktiviti Rhys di Kelantan.
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLdu3LW4wVP4iXIJncFVv3w
IG: https://www.instagram.com/issey_guidesemutar/โ€‹

๐Ÿ“Senarai lokasi dalam video:

Pasar Kubang Pasu
D1, Kampung Pak Nik Ya,
15000 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/fMjmmbeTi41JGy3L8โ€‹

Pasar Siti Khadijah
Jalan Buluh Kubu, Bandar Kota Bharu,
15100 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/uxPtexNiHVinu7Un8โ€‹

Kedai Makan Ike Bekok Kak Pah Abe Lah
Jalan Pantai Geting,
16200 Tumpat, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/GxwVifyx6zHJmxNd8โ€‹

Pantai Geting
Jalan Pantai Geting,
16200 Tumpat, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/qYbqTSJ31mGDBMdA6โ€‹

Gelanggang Seni
Jalan Mahmood, Bandar Kota Bharu,
15200 Kota Bharu, Kelantan
Google Map: https://goo.gl/maps/cthS51Zq7ZQtEFt96

โ€œPudding Raja Pahangโ€… Rhys dan Family Vlog Episode 2

Sampai hati Leo tak nak share makanan dengan bapak dia ? Sedap sangat lah tu..

Selamat datang ke lagi satu episode โ€œRhys dan Family Vlogโ€. Weekend lepas Rhys dan family merentas negeri ke Kuantan, Pahang. Misi kali ini bukan saja untuk berjalan-jalan, tapi juga untuk menikmati pelbagai jenis makanan yang sedap dan popular di Kuantan.

Walaupun hanya satu hari sahaja di Kuantan, ada macam-macam kami buat, dan ada macam-macam kami makan.

Nak tahu apa aktiviti Rhys dengan family buat? Jom tengok vlog ni..

?Senarai lokasi dalam video:

Eda Yasin Nasi Minyak Warisan

Tg Api Jalan Tanjung Api, Kampung Tanjung Api, 25050 Kuantan, Pahang

Google Map: https://goo.gl/maps/QK4sy8b2o32cchmB9

MM Dessert By MM Catering

No. 2, Gerai PKNP, Jalan Tanjung Api, Kampung Selamat, 25150 Kuantan, Pahang

Google Map: https://g.page/mmdessertbymmcatering?share

Jaman Tory Resepi

Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang

Google Map: https://goo.gl/maps/yU9aCSUEcZzwcQLw7

Anak Rhys “Hantu” Satay Muar..

Perghh, rasa macam dah lama Rhys tak buat video… rindu jalan-jalan dan makan-makan.. ?

Sekarang Malaysia dah masuk ke PKPP (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan) maksudnya kita dah boleh merentas negeri dan berjalan-jalan kalau kita ikut SOP.

Ini kali pertama Rhys keluar berjalan dengan keluarga sejak Mac lalu, dan juga kali pertama family rhys masuk video… ?

Weekend lepas kami ke Muar, Johor untuk misi makan sarapan satay dan jalan-jalan di Muar. Rhys cuba buat vlog sikit tentang aktiviti-aktiviti Rhys semasa di Muar.

Harap korang semua suka vlog style macam ni (ni rhys shoot dan edit semua sendiri tau… jadi maaf kalau kualiti agak kurang haha)

Dan ye betul… Leo memang kuat makan hahaha…. nak jadi food reviewer macam bapak dia kot ?

Enjoy!